Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz županije: pomoćnici u nastavi za svako dijete i nova žičara na Platku

12.07.2021.

13:13

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Na redovitoj konferenciji za novinare PGŽ, župan Zlatko Komadina izvijestio je o prijavi PGŽ za projekt „Uz pomoćnike u nastavi do inkluzivnog obrazovanja u Primorsko-goranskoj županiji". Predviđena su 93 pomoćnika u nastavi za 98 učenika s posebnim potrebama, u 24 osnovne i 11 srednjih škola.

"Bespovratnih sredstava ćemo povući 3.500.000,00 kn, dok će ostalih 713.067,40 kn realizirati Županija. Mislim da je najvrjednije da svakom djetetu omogućimo redovno školovanje, što ovim projektom i činimo", zaključio je župan.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan izvijestio je kako je Goranski sportski centar uz potporu Primorsko-goranske županije donio odluku o izvođačima realizacije nove žičare Radeševo.

Radi se o žičari četverosedežnici, duljine oko 800 metara, dok je vrijednost investicije 32 milijuna i 800 tisuća kuna, bez PDV-a. Na taj iznos dodat će se i troškovi voditelja projekta i nadzornih inženjera koji iznose oko 800 tisuća kuna.

"Radi se o zaokruživanju vrlo vrijedne investicije u Platak čime će on stvarno postati značajna točka turističkih i rekreativnih zbivanja u Hrvatskoj i šire", rekao je pročelnik Krpan. Istaknuo je da je PGŽ vodeća u korištenju europskih sredstava i izrazio nadu da će se za ovaj objekt, kao i brojne druge, pronaći sredstva u državnom proračunu u sklopu sufinanciranja europskih projekata. Poslušajte izjavu Ljudevita Krpana:

Ljudevit Krpan, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.