Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izbori u SDP-u: Komadina sâm, Obersnel ima protukandidata

27.10.2013.

16:59

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

SDP-ovci Rijeke i PGŽ-a večeras na unutarstranačkim izborima biraju predstavnike u gradskim i općinskim organizacijama. I dok Obersnel u Rijeci ima mladog protukandidata, Komadina je jedini kandidat u županijskoj organizaciji stranke.

Članovi SDP-a u Primorsko-goranskoj županiji danas biraju predstavnike u svim gradskim i općinskim organizacijama. Posebna pozornost usmjerena je na izbor novoga predsjednika gradskog SDP-a Rijeke te predsjednika županijske organizacije, gdje je jedini kandidat Zlatko Komadina.

Iako u javnosti tvrdi da mu je drago imati protukandidata, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je, nakon tri i pol godine vođenja riječkog SDP-a, na testu. Protukandidat mu je Hrvoje Štefan koji kritizira riječki SDP da se udaljio od društvenih skupina koje bi trebao politički organizirati i predstavljati -  a to su radnici, nezaposleni, socijalne kategorije, svi oni koji snose najveći teret ove krize za koju su najmanje odgovorni, kaže Štefan.

Za razliku od svoga stranačkog kolege Obersnela, Komadina ima lakši zadatak. Svoju kandidaturu bez protukandidata prokomentirao je riječima: Da sam ga imao, pobijedio bih ga!. U Rijeci pak očekuje pobjedu Obersnela jer sve bi drugo bilo iznenađenje, smatra Komadina.

Rezultati izbora na kojima oko 2500 članova SDP-a u županiji bira po modelu jedan čovjek – jedan glas, bit će poznati oko 20 sati. Poslušajte izjave Hrvoja Štefana i Zlatka Komadine:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.