Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izbori za vijeća mjesnih odbora u Rijeci - objavljene kandidacijske liste

18.11.2018.

11:28

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka (arhiv)

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka (arhiv)

Foto: - / -

Izbori za vijeća mjesnih odbora u Rijeci se održavaju za dva tjedna, u nedjelju 2. prosinca. Pravovaljano dostavljene kandidacijske liste objavljene su na mrežnim stranicama Grada Rijeke. Izborom vijećnika u mjesnim odborima možemo izravno utjecati na kvalitetu života u svojem gradu.

Na zbirnim listama obavljen je upis prema abecednom redu punog naziva političkih stranaka ili prema abecednom redu prezimena nositelja kandidacijske liste grupe birača. Koji su kandidati u vašem mjesnom odboru, možete provjeriti na mrežnim stranicama Grada Rijeke

Mjesni odbori oblik su mjesne samouprave koji postoji radi neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o pitanjima od svakodnevnog i neposrednog interesa. Mjesni odbor čine svi građani koji imaju prebivalište na tom području, a vijeća mjesnih odbora, koja biramo za dva tjedna, neposredno utječu na uređenja kvartova i kvalitetu života u njima. Donose planove i prioritete malih komunalnih akcija, odnosno u njihovoj je nadležnosti uređenje okoliša te obavljanja komunalnih i uslužnih djelatnosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.