Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izdvajamo orašaste plodove, jaja, jabuke - vrijeme je za kolače!

07.12.2017.

10:19

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prohladno je jutro na riječkoj placi. Prosinac je vrijeme darivanja i osmijeha, ali i vrijeme za kolače! Ovoga četvrtka izdvajamo orašaste plodove i jaja. Ponuda je kao i uvijek dobra, promet je solidan, ali nema većih promjena u odnosu na prošli tjedan.

Domaći orah na riječkoj placi možete kupiti za 75 kuna po kili, domaći badem je 150 kuna, a badem u kori košta 30 kuna. Indijskome oraščiću cijena je 140, a lješnjak je 100 kuna za kilu. Brusnice su 60, a suhe marelice po 70 kuna.

Od ulja izdvajamo popularno i zdravo bučino ulje po 80 kuna, a maslinovo ulje stiže s Brača i košta također 80 kuna. Domaća jaja (15 komada) koštaju 18, 21 ili 22 kune, ovisno o njihovoj veličini.

Na štandu pokraj orašastih plodova, u smjeru ribarnice, naići ćete na štand s raznim začinima i čajevima. Među njima je i jedan "Božićni čaj", a radi se o voćnome miksu (šipak, bazga, hibiskus, jabuka). Vrećica od 100 grama košta 20 kuna.

Poslušajte kako je bilo u điru te što za danas kuha naš kuhar Kristian Kozmić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.