Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izgorjela hala u Delnicama, obližnji objekti spašeni

06.07.2015.

08:22

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prvim satima ponedjeljka buknuo je požar u hali u Supilovoj ulici u Delnicama kod broja 345. Veću štetu na okolnim objektima spriječili su vatrogasci brzom intervencijom. Očevidom, koji je završen oko 16 sati, utvrđeno je da je požar izazvala ljudska radnja, te je u sklopu kriminalističke istrage na policijsko ispitivanje priveden 45-godišnjak.

U protekla 24 sata vatrogasci su imali posla i u Novom Vinodolskom lokalizirali su požar na građevinskom deponiju Kargač, stoji u redovitom jutarnjem izvješću ŽC 112 Rijeka.

Halu veličine 50 puta 20 metara gasilo je više vatrogasnih ekipa iz Javne vatrogasne postrojbe grada Delnica te DVD-a Delnice. Prema dostupnim informacijama, riječ je o dvodijelnom prostoru koji se koristio za proizvodnju biognojiva te izradu ogrjevnog drva.

Hala zahvaćena vatrom je u cijelosti uništena, a veća šteta na susjednim objektima spriječena je brzom intervencijom vatrogasaca. Oni su uzbunjeni noćas u 4:50 i veliki požar lokalizirali su za nešto manje od sat vremena. 

O dramatičnim prizorima svjedoči jedan od stanovnika iz obližnjih kuća Anton Mihelčić: "To je bio plamen visine 20, 30 metara, a nakon probijanja krovišta još i veći. Prvo sam išao makunuti auto. Vatra visoka, peče, ne možeš se približiti..."

Dobro je prošlo, kažu mještani, kako je moglo biti. Neslužbeno se doznaje kako je policija u Delnicama privela osumnjičenu osobu, koja je, navodno, od ranije imala nesuglasica s vlasnikom uništene hale.

Poslušajte što smo zabilježili u Delnicama nakon jutrošnjega požara:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.