Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izgradnja marine Muroskva u Novom Vinodolskom vrijedna 10 milijuna eura

22.03.2016.

11:54

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je očitije da posao dobro ide - iz dana u dan sve je bliže trenutak kad će 170 vezova marine biti popunjeno. Investicija je procjenjena na 5,5 milijuna eura, a koncesionar, tvrtka "Navicon" iz Novog Vinodolskog, uz marinu naveliko dovršava i gradnju hale za zimovanje brodova.

Kapacitet joj je 120 plovila, prostire se na tri tisuće kvadrata, a uz suhu marinu bit će izgrađeni skladište i servisni prostori. Kad se sve zbroji - marina, suha marina, budući skladišni prostor - vrijednosti je oko 10 milijuna eura, a dodat ćemo da su u punom jeku radovi na prilaznoj prometnici prema Jadranskoj magistrali.

Budući nautički centar sastojat će se iz tri djela - u operativnom će pristajati izletnički brodovi i interventna plovila, komunalni dio namijenjen je plovilima domicilnog stanovništva, a nautički dio bit će marina u pravom smislu riječi. U Novom Vinodolskom pokrenuto je nešto dobro jer logičan nastavak sugerira povećanje broja kreveta u hotelskom smještaju, produžetak sezone i još bolje sveukupne turističke rezultate.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.