Hrvatski radio

Radio Rijeka

19:14 / 16.05.2021.

Autor: Hina

Izlazne ankete: u 4 najveća grada vode Tomašević, Filipović, Puljak i Radić

Rijeka: Kandidat za gradonacelnika Rijeke Marko Filipovic na glasanje je došao sa svojom bakom (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX / POOL)

Rijeka: Kandidat za gradonacelnika Rijeke Marko Filipovic na glasanje je došao sa svojom bakom (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX / POOL)

Foto: - / -

Prema izlaznim anketama agencije Ipsos Puls, u četiri najveća grada, koji će svi nakon izbora imati nove gradonačelnike, prema broju glasova u izboru za gradonačelnika vode Tomislav Tomašević u Zagrebu, Marko Filipović u Rijeci, Ivica Puljak u Splitu i Ivan Radić u Osijeku.

U Zagrebu je Tomislav Tomašević (Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Orah, Za grad) osvojio 48,6 posto glasova, a s 11,5 posto slijedi Jelena Pavičić Vukičević (Stranka rada i solidarnosti). 

Aktualni zamjenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HSS) vodi u Rijeci s osvojenih 29,9 posto glasova, a iza njega je kandidat grupe birača Davor Štimac s osvojenih 16,3 posto.

U Splitu u drugi krug vjerojatno idu Ivica Puljak (Centar) s osvojenih 27,4 posto i Vice Mihanović (HDZ) s 23,4 posto.

U Osijeku je HDZ-ov Ivan Radić osvojio 41,4 posto, a slijedi nezavisni Berislav Mlinarević uz potporu Domovinskog pokreta i Mosta s 19,2 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.