Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izletište Šumska bajka: jesenje novosti i priprema za zimu

30.09.2019.

17:40

Autor: Nenad Lučić

Šumska bajka je nedavno dobila novo, živopisno prijevozno sredstvo (Foto: Renata Juričić)

Šumska bajka je nedavno dobila novo, živopisno prijevozno sredstvo (Foto: Renata Juričić)

Foto: - / -

S dolaskom jeseni i hladnijih dana sve je manje ljudi u izletištima Gorskog kotara, no u izletištu Šumska bajka, nedaleko naselja Lič, promocijom postojećih te ulaganjem u nove sadržaje, trude se osmisliti bajkovitu jesen i zimu za djecu i odrasle.

U Šumskoj bajci se dosad mnogo stvari moglo razgledati, no idejna začetnica tog projekta Renata Juričić želi na tom prostoru organizirati i razne događaje. Zato se, uz potporu Ministarstva turizma, u izletištu ovih dana privodi kraju posao na uređenju šumskog amfiteatra, koji će moći primiti oko stotinu gledatelja i biti mjesto primjereno održavanju raznih vrtićkih, školskih i drugih priredbi.

Istina, s početkom jeseni je sve manje sunčanih dana pogodnih za takve priredbe, pa se u Šumskoj bajci radi i na natkrivanju te dodatnom uređivanju zimskog vrta u kojem organizacija raznih okupljanja neće ovisiti o klimatskim uvjetima.

I tijekom hladnijeg dijela godine u Šumskoj bajci, gdje postoje živi primjerci divljih svinja i jelenske divljači, planiraju se organizirati edukativni programi tijekom kojih najmlađi mnogo toga mogu naučiti o životinjskom svijetu Gorskog kotara.

Dobrih vijesti ima i za one koji su neskloni vožnji šumskim putevima do izletišta, jer domaćini su za tu namjenu nedavno uredili zanimljivu kočiju, a tijekom zime neće izostati niti adventski sadržaji za djecu.

U tom će dijelu godine glavni lik Šumske bajke biti prije dvije godine dopremljeni i četiri metra visok, drveni Djed Božićnjak, koji bi uskoro mogao dosegnuti i svjetsku slavu. Naime, njegov ga je autor Dario Horbec iz Ivanca izradio motornom pilom i kandidirao za Guinnessovu knjigu rekorda, jer se radi o najvećem takvom kipu izrađenom od dva komada drveta. Poslušajte priču o Šumskoj bajci:

Šumska bajka nudi jesenje, a i zimsko druženje, pripremio Nenad Lučić

Galerija
Novi amfiteatar u prirodi omogućit će organizaciju priredbi i sličnih događaja (Foto: Renata Juričić), Foto: -/-
Bajkovit ugođaj za djecu i odrasle nude i tijekom jesenskih i zimskih mjeseci (Foto: Renata Juričić), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.