Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izložba "Divovi Patagonije" ostaje u Rijeci do kraja lipnja

24.03.2017.

12:28

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S obzirom na veliko zanimanje publike do 26. lipnja ove godine produljeno je održavanje izložbe pod nazivom Divovi Patagonije. Postavljena je u bivšem skladištu riječkog Eksportdrva u srpnju prošle godine i trebala je trajati do kraja veljače.

U međuvremenu ju je vidjelo 20 tisuća posjetitelja, među njima djece dvostruko više od odraslih. Do sada je u svijetu ovu izložbu pogledalo više od milijun i pol ljudi, a gostovala je u New Yorku, Torinu, Budimpešti, Haifi, Kopenhagenu, Bukureštu i Beogradu, a nakon Rijeke se seli u Madrid.

Za posjetitelje u Rijeci nude neke nove pogodnosti, kaže ravnateljica riječkog Prirodoslovnog muzeja Željka Modrić Surina. "Uz već postojeći program "Budi i ti DINO-log", odnosno radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta i zabavnih radionica subotom prijepodne, pokreće se ciklus predavanja za odrasle. U večernjim satima će publici donositi zanimljiva saznanja iz svijeta dinosaura, paleontologije i prirodnih znanosti te predstaviti značajne osobe porijeklom iz Patagonije. Uz besplatna obiteljska vodstva nedjeljom u 11 i 17 sati (uz kupljenu ulaznicu) uvode se i besplatna vodstva kustosa (ako kupite ulaznicu) četvrtkom u 18 sati za što su obavezne predbilježbe", ističe ravnateljica.

Uvode se i obiteljske ulaznice za posjete ponedjeljkom - za 100 kuna cijela obitelj, bez obzira na broj članova, može razgledati ovu atraktivnu izložbu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.