Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iznudili 180 tisuća eura kompromitirajućim fotografijama

14.01.2016.

21:37

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tužiteljstvo je optužilo riječke supružnike koji su u šest godina iznudili čak 180 tisuća eura od muškarca kojem su prijetili da će objaviti kompromitirajuće fotografije njihovih intimnih druženja. Produljen im je istražni zatvor.

Žrtva iznude zbog prijetnji je navodno bio primoran prodati automobil, stan u Rijeci i građevinsko zemljište te podignuti dva gotovinska kredita. Riječko Općinsko državno odvjetništvo tvrdi da je svojim iznuđivačima u više navrata predao oko 180 tisuća eura.

Tužiteljstvo je na svojoj internetskoj stranici objavilo kako optužene tereti da su od kraja 2009. do 11. studenoga prošle godine iznuđivali muškarca s kojim su oboje "stupili u odnose koje su dijelom fotografirali" te mu ozbiljno prijetili da će napravljene fotografije objaviti u javnosti ukoliko im oštećenik ne preda novac.

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela tužiteljstvo je predložilo i da se okrivljenicima produlji istražni zatvor.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.