Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izvrstan turistički srpanj na Kvarneru, očekuje se i dobra posezona

10.08.2016.

10:16

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatsku su tijekom proteklog vikenda došle 463 tisuće turista, a ostvarili su gotovo tri milijuna noćenja, doznaje se iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Dobri rezultati zbrajaju se i na Kvarneru - bilježi se veći broj turista i noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Na Kvarneru je protekloga srpnja boravilo 14 posto više gostiju nego u istome mjesecu prošle godine. 674 tisuće turista ostvarilo je 10 posto više noćenja. Pozitivne su brojke, što se Kvarnera tiče, ostvarene i u prvih sedam mjeseci ove godine. U tom je razdoblju na Kvarneru ostvareno nešto više od osam milijuna noćenja.

Ostvareno je pet posto više gostiju i šest posto više noćenja, što znači da je i predsezona bila vrlo dobra. Rezultatima je zadovoljna direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov. "Na drugom mjestu smo po rezultatima, odmah iza Istre, međutim treba naglasiti da Istra ima daleko više smještajnih kapaciteta i ako se uzme u obzir popunjenost možemo biti iznimno zadovoljni", kaže Peršić Živadinov.

Dobra turistička atmosfera preslikala se i na srpanj kada je na Kvarneru zabilježeno više od pet milijuna noćenja. Riječ je o dobro nam znanim gostima iz Italije, Mađarske, Češke i Njemačke. "Ono što je posebno dobro je da nam je Njemačka porasla za čak 25 posto", ističe Irena Peršić Živadinov. Dodaje da se TZ Kvarnera najviše predstavljala baš u Njemačkoj, što je, pokazuju brojke, urodilo plodom. 

Najviše je gostiju odsjelo u privatnim smještajima, koji čine polovinu ukupnoga smještajnog kapaciteta na Kvarneru. Osmi mjesec nastavlja se u istome ritmu. Sve vrste kapaciteta bilježe porast i popunjenost je vrlo dobra, kaže direktorica kvarnerske turističke zajednice. Odlične su i najave za posezonu - rujan i listopad. Poslušaje:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.