Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Jadrolinija" besplatno prevozi humanitarnu pomoć i volontere

02.01.2021.

11:43

Autor: Hina

Foto ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

Domaći putnički brodar, riječka "Jadrolinija", oslobodila je od plaćanja putnih karata sva vozila koja prevoze humanitarnu pomoć za potresom stradalo područje, vozila služba i volontera koji pomažu te sve osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima.

"Jadrolinija je donijela odluku o oslobađanju plaćanja putnih karata za vozila koja sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći, za vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Hrvatske gorske službe spašavanja te volontera koji odlaze kao pomoć na potresom nastradalo područje", stoji u priopćenju.

Sve osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima besplatan prijevoz ostvaruju uz predočenje osobne iskaznice.

Iz "Jadrolinije" poručuju da je zbog evidencije besplatnog prijevoza potrebno dostaviti naziv organizacije, ustanove, udruge ili ime i prezime, registarsku oznaku, tip vozila, datum putovanja te luku ukrcaja - na adresu passdept_h@jadrolinija.hr.

U "Jadroliniji" je organizirana i humanitarna akcija djelatnika, pa će uz tako prikupljene donacije djelatnika, donaciju uplatiti i tvrtka. Prikupljeni novac bit će uplaćen na račun koji je Vlada Republike Hrvatske otvorila za donacije financijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa".

Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije bit će obilježen danas sirenama sa svih brodova "Jadrolinijine" flote u 12:19 sati te zastavama spuštenima na pola koplja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.