Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jadrolinija: pad prometa u Rijeci

02.08.2013.

14:10

Autor: Blanka Uzelac / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jadrolinija i ove, kao i ranijih godina, u prvih šest mjeseci posluje s gubitkom. Rashodi su nešto veći, pa je ukupni gubitak poduzeća u prvih šest mjeseci 74 milijuna kuna. Putnički promet smanjen je u Rijeci, a povećan u Splitu, rečeno je na konferenciji za novinare uprave Jadrolinije.

U prvoj polovici godine hrvatski brodar Jadrolinija ukupno bilježi isto poslovanje kao i prošle godine. Podbacile su međunarodne linije, što se broja putnika tiče za 27%, a promet na brzobrodskim linijama također je u padu zbog konkurencije. Isti promet kao i prošle godine ima zadarsko područje, splitski je povećan za 4,4%, dok Rijeka bilježi pad putničkog prometa za 5,7%.

Ipak, Jadrolinija i dalje ostaje najmoćniji brodar s dva i pol milijuna prevezenih vozila godišnje, rekli su danas predsjednik Nadzornog odbora Jadrolinije Pavao Komadina, te predsjednik Uprave Alan Klanac. Od ove godine na kraju očekuju dobit, a do 2017. godine prihod od tri milijarde kuna temeljem ugovora o koncesijama za brzobrodske linije.

Poslušajte što je zabilježila Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.