Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jadrolinija prelazi na sezonski red plovidbe: češće vožnje i više linija

01.06.2017.

20:26

Autor: T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od petka 2. lipnja Jadrolinija prelazi na sezonski red plovidbe, što znači da uvodi dodatna putovanja na linijama u lokalnome linijskom pomorskom prometu, a uvodi i nekoliko novih katamaranskih i trajektnih linija.

Flota Jadrolinije tako odradi preko 600 polazaka dnevno, preveze oko 600 tisuća putnika tjedno, a najfrekventnije linije održavaju se kontinuirano 24 sata na dan. Na te su linije raspoređeni brodovi većeg kapaciteta, a uz definirani red plovidbe, uvodit će se i dodatna putovanja po potrebi.

Tako će od 3. lipnja voziti nova katamaranska linija koja povezuje Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar, a od 9. lipnja kreće i sezonska katamaranska linija Dubrovnik - Korčula - Hvar - Bol - Split. U međunarodnom prometu novost je trajektna linija između talijanskog Barija i crnogorskoga Bara na kojoj će do prosinca ploviti brod Dubrovnik.

Jadrolinija je svojom flotom od 50 brodova lani ostvarila rekordan promet i prevezla ukupno 11,3 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila, a gotovo pola godišnjeg prometa preveze upravo u ljetnim mjesecima. 

Sezonske tarife i online prodaja karata

Uz sezonski red plovidbe, počinje vrijediti i sezonska tarifa, što znači da su cijene u prosjeku za 20 posto veće nego izvan sezone. Povećanje cijena ne odnosi se na vlasnike otočnih iskaznica, kojima cijene ostaju iste tijekom cijele godine.

Kako bi se smanjile gužve u agencijama i na prodajnim mjestima u pristaništima tijekom sezone, preporuča se kupnja karte putem mrežnih stranica Jadrolinije, gdje se može i pretražiti red plovidbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.