Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jadrolinija prevozi više nego lani, a gdje je još kraj kolovoza?!

14.08.2016.

14:43

Autor: Darko Santini

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička je sezona na vrhuncu. Mnogi je čak ocjenjuju izvrsnom, a takva sezona znači i povećani promet trajekata i katamarana Jadrolinije. Već do kraja srpnja Jadrolinija je prevezla više od šest milijuna putnika, a u kolovozu će još barem dva vikenda biti iznimno jaka.

Kako su se obistinile najave s turističkih tržišta da će ova sezona na Jadranu biti jako dobra, tako je, iz mjeseca u mjesec, rastao i promet Jadrolinijih brodova. Pozitivni turistički trendovi i povećano zanimanje za hrvatske otoke rezultirali su s više od šest milijuna prevezenih putnika u prvih sedam mjeseci.

Jadrolinija bilježi i više od milijun i pol preveznih vozila kaže glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović, a od toga na mjesece lipanj i srpanj otpada gotovo polovina. Riječ je o tri milijuna putnika i osamsto tisuća vozila. Ako te brojke uspoređujemo s prošlogodišnjima, onda je riječ o porastu u prosjeku od tri posto, tvrdi Zaputović.

Turistički tradicionalno najjači kolovoz donosi još nekoliko tjedana gužvi na cestama i u trajektnim pristaništima. U Jadroliniji su se na to pripremili kako turisti ne bi dugo čekali na ukrcaj i prijevoz. Na najfrekventnijim linijama uvode brodove većeg kapaciteta, a po potrebi i dodatne linije.

Najave dolaska turista za posezonu također su vrlo dobre, pa bi ova godina za Jadroliniju po svemu sudeći trebala biti rekordna. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.