Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jako jugo i puno oborina, ali bez većih intervencija

29.12.2020.

11:00

Autor: Nenad Lučić, Josip Krmpotić

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U Crnom Lugu je palo 113 litara kiše tijekom 24 sata, a na području Begovog Razdolja, gdje ima i 29 centimetara snijega, točno 100 litara oborine po metru četvornom. Uz obalu, čini se da je najgoire bilo u Lovranu gjde je potonula jedna jedirlica.

Prekinute su linije u Riječkom okružju: katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Nakon što je ponedjeljak u Gorskom kotaru počeo sa snijegom, tijekom protekla dvadeset i četiri sata neki su dijelovi toga područja, uz promjenu vremena i porast temperatura, bili najkišovitiji u Hrvatskoj. Delnice bilježe 73, a Parg kod Čabra 42 litre oborina u jednom danu.

Jako i olujno jugo je i u prognozi za Kvarner, Istru, Gorski kotar i Liku za utorak, a možete je pročitati i poslušati OVDJE.

Uslijed porasta temperatura, juga, kiše i otapanja snijega, u ponedjeljak navečer je na nekoliko sati, u Gorskom kotaru, došlo do osjetnog porasta vodostaja Kupe i ostalih rijeka, no od ponoći razina vode u riječnim koritima postupno opada. 

Jako jugo i prilično nemirno more nisu, unatoč narančastom alarmu za ponedjeljak, ostavili za sobom pustoš. Javne vatrogasne postrojbe u Rijeci i Opatiji imale su po dvije intervencije.

Bilo je puno udaranja mora u rive, manjih potonuća, ali, sve u svemu, moglo je i puno gore, rekao nam je ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga Fernando Kirigin. Poslušajte izjavu:

Fernando Kirigin: dosta je stara obala i sada bilježimo štete, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.