Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jako jugo zaustavilo katamarane i trajekte

26.12.2013.

13:05

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Jadranu jača jugo. U prekidu je više katamaranskih i trajektnih linija na sjevernom Jadranu i u srednjoj Dalmaciji, a meteorolozi najavljuju da će jako jugo posijepodne postupno slabjeti.

U prekidu su katamaranske linije s Lošinjem i Pagom, ne vozi ni brodska linija Lošinj-Unije-Susak, kao ni trajekten linije Brestova-Porozina, iz Stinice za Mišnjak i Staru Novalju, iz Valbiske za Merag i Lopar. U Dalmaciji ne voze katamarani Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar–Korčula, Split-Hvar-Vela Luka–Ubli te trajektna linija Sumartin-Makarska.

U priobalju i podno Velebita puše jak vjetar, mjestimice i povremeno s olujnim udarima. Kolnici su mokri i skliski, pa se vozače  upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na Krčkome mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Jak vjetar puše na dijelovima autocesta:  A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te od vijadukta Božići do čvora Skradin kao i na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Poslijepodne će jugo oslabjeti, a krajem dana na sjeveru okrenuti na jugozapadnjak. Temperature zraka kreću se od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.