Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jakovčić: Prodao sam selo Sveti Juraj riječkom poduzetniku Željku Miljaniću

08.09.2022.

10:51

Autor: Hina

Ivan Jakovčić

Ivan Jakovčić

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Bivši istarski župan, europarlamentarac i čelnik IDS-a Ivan Jakovčić prodao je selo Sveti Juraj iznad Grožnjana, a kupac je Željko Miljanić, riječki poduzetnik, poznatiji kao osnivač stomatološke tvrtke Rident, potvrdio je Hini u srijedu Jakovčić.

"Dugo se špekuliralo informacijom da li sam prodao selo Sveti Juraj ili nisam. Sada vam mogu rado potvrditi da sam prodao selo Sveti Juraj i to je moja prva službena potvrda o tome, sve ostale objave do sada bile su obične spekulacije", kazao je Jakovčić iz Bruxellesa gdje se trenutačno nalazi. Dodao je kako ga veseli što je riječki poduzetnik Miljanić kupio selo dok on, kako je rekao "namjerava preseliti u Poreč i tamo živjeti te nastaviti s aktivnostima u poljoprivredi".


U prilog tomu, Jakovčić je najavio kako će već iduće godine proizvesti prve ozbiljne količine vina i maslinovog ulja te izaći na tržite s tim proizvodima.


"Vjerujem da ću svoje vino predstaviti na slijedećoj Vinistri. Svi znaju da volim i jedno i drugo odnosno i vino i ulje, da sam puno napravio za Istru u tom segmentu, kako se osobno bavim time, a sada će mi to biti glavni prioritet i posao. Uz to, vjerojatno jedan dio aktivnosti i interesa mog djelovanja bit će usmjereno u turizam, ali ne na klasični već na onu granu koja je vezana uz vino i ulje i sve ono što istarska poljoprivreda i ruralna Istra može ponuditi", istaknuo je Ivan Jakovčić.


On trenutno boravi u Bruxellesu gdje se susreo s bivšim kolegama iz parlamenta te ih, kako je rekao "pozvao da posjete Istru već 24. rujna kada će IDS organizirati jednu međunarodnu konferenciju koja će okupiti najznačajnije liberalne stranke, a na kojoj će se raspravljati o položaju žena usred pandemije i rata u Ukrajini".


"Naravno, zanima ih stanje u Hrvatskoj pogotovo eskapade hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Teško je objasniti liberalima u Europi što naš predsjednik uspije izgovoriti i interpretirati, no definitivno takve izjave ne koriste nam unutar eurospkih institucija", poručio je Jakovčić. 


Inače, Jakovčić je selo Sveti Juraj kupio prije puno godina od Općine Grožnjan i potom ga u potpunosti uredio. Između ostalog selo je poznato po sjajnom položaju na uzvisini s koje se pruža predivan pogled. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.