Hrvatski radio

Radio Rijeka

Janaf potpisao ugovor s NIS-om iz Srbije: nova nafta u Omišlju i Sisku

10.01.2017.

11:23

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Jadranski naftovod" i tvrtka "NIS" iz Srbije, u vlasništvu ruskog "Gazpromnefta", potpisali su ugovor o transportu i skladištenju nafte i naftnih derivata u 2017. godini ukupne vrijednosti 250 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz "Janafa".

U novoj poslovnoj godini Janaf je već potpiso ugovore sa švicarskim Vitolom i češkim Unipetrolom što je, navodi se u priopćenju, nastavak intenzivnih poslovnih aktivnosti na međunarodnom tržištu. Navedenim poslovima obuhvaćeni su skladišni kapaciteti Terminala Sisak i novi skladišni kapaciteti Terminala Omišalj, koji su također rezultat investicijskih aktivnosti Janafa tijekom zadnje dvije godine.

"Novougovoreni poslovi rezultirat će nastavkom ostvarivanja izvanrednih poslovnih rezultata koje Janaf ostvaruje zadnjih godina i jačanjem njegove poslovne pozicije i u 2017. godini", naglašavaju u Jadranskome naftovodu uz zaključak kako će tvrtka ostati jedan od najznačajnijih hrvatskih poslovnih subjekata i "strateški čimbenik na energetskoj karti Europe".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.