Hrvatski radio

Radio Rijeka

Janaf ugovorio nove poslove i nove spremnike za Terminal Omišalj

07.01.2016.

16:31

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka Janaf sklopila je ugovore o transportu i skladištenju nafte i derivata za 2016. godinu vrijedne oko 500 milijuna kuna, a Đuro Đaković Holding sklopio je s Janafom ugovor o izgradnji dvaju spremnika za naftne derivate na Terminalu Omišalj.

Konzorcij u kojem su Đuro Đaković Holding i tvrtke Đuro Đaković Industrijska rješenja, Đuro Đaković Specijalna vozila i tvrtka Gradnja za Janaf će graditi dva spremnika za naftne derivate na Terminalu Omišalj, a ukupna vrijednost ugovora je veća od 163,8 milijuna kuna. 

Janaf je s Naftnom industrijom Srbije ugovorio transport 2.100.000 tona nafte, a za potrebe Optima grupe transportirat će milijun tona za Rafineriju nafte Brod u BiH. Ugovorili su i poslove s dva vodeća svjetska trgovca naftom: Vitol i Glencore Energy UK, za skladištenje nafte na Janaf-ovom Terminalu u Omišlju. Ugovoreni su i poslovi skladištenja derivata s tvrtkama Crodux derivati dva i Lukoil Croatia na Janaf-ovim Terminalima u Omišlju i na Žitnjaku u Zagrebu.

Ukupna vrijednost novih poslova je približno pola milijarde kuna što ukazuje na nastavak rasta poslovnih aktivnosti i trenda ostvarivanja izuzetnih rezultata i u budućem razdoblju, ističu iz Janafa, uz napomenu da će se više od 80 posto prihoda ostvariti na inozemnim tržištima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.