Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jasna Vrhovac - Riječanka velikog srca pronašla je i vratila 7 tisuća eura

08.09.2019.

13:40

Autor: Dora Vujnović

Jasna Vrhovac i Mario Lipovšek (Foto: Dora Vujnović)

Jasna Vrhovac i Mario Lipovšek (Foto: Dora Vujnović)

Foto: - / -

Jasna Vrhovac, Riječanka velikoga srca, pronašla je kovertu sa 7 tisuća eura i dvjesto kuna. Nije ni trenutka dvojila, već je priču odmah objavila na svojem Facebook profilu znajući da će se tako proširiti i naći vlasnika. Jasnina Facebook objava podijeljena je preko 1200 puta u samo nekoliko sati.

"Tijekom vožnje u tunelu Škurinje, otvorila sam kuvertu koju sam ranije pronašla, vidjela da je u pitanju veliki iznos novca i tu me uhvatila panika. Zaustavila sam auto na ugibalištu i tek onda shvatila o kolikom je točno iznosu riječ", rekla je Jasna. Iz koverte je bilo jasno da se radi o novcu potrebnom za plaćanje dugova zbog kojih će obitelj ostati bez krova nad glavom, a šalje ih sin iz Njemačke.

Vlasnik se vrlo brzo pronašao, ali prije toga javilo se nekoliko onih koji su se pod svaku cijenu htjeli dohvatiti tuđega novca. Jasna je od potencijalnih vlasnika tražila da joj kažu što točno piše u koverti i na papiriću naljepljenom na njoj, a nakon nekoliko sati javio se onaj koji je znao odgovore na Jasnina pitanja.

Pronađeni vlasnik Jasni je ponudio tisuću eura, ali ona je to odbila prihvatiti. Također, nije pristala ni na dva tjedna ljetovanja u Malinskoj, nego je svoje mjesto ustupila dvjema obiteljima koje s djecom nikada nisu bile u mogućnosti otići na more i tako nastavila niz dobrih djela.

Riječanima je Jasna poznata po svojim brojnim humanitarnim akcijama, a u zadnje vrijeme posebno po akcijama koje je organizirala za pomoć trećemajcima. Također, skrbi o nezbrinutim životinjama, opsebno mačkama kojih sada hrani 30-ak. U razgovoru koji je s Jasnom snimio Mario Lipovšek poslušajte kako je Jasna postala osoba kakva je danas, kako razmišlja o svom dobročinstvu i kakve su joj akcije još u planu:

Jasna Vrhovac: Svako dobro djelo vraća se na neki način, pripremio Mario Lipovšek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.