Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jedinstvena ponuda: Lika kao mjesto adrenalinskog turizma

18.04.2016.

12:11

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pećinski park Grabovača, adrenalinski park Rizvan City i ekskluzivni ranč Linden treat u Lici, potpisali su ugovor kojim počinje projekt "Lika Is Adventure". Želja je potpisnika ugovora Liku promovirati kao područje koje nudi adrenalinski turizam.

Lika ima odlične uvjete za ponuditi vrhunski adrenalinski i turistički doživljaj u skladu sa svjetskim trendovima. Stoga je nekoliko tamošnjih turističkih subjekata odlučilo udružiti snage i stvoriti novu ponudu kakva još ne postoji u Hrvatskoj. To su Pećinski park Grabovača kao dio Javne ustanove Perušić te privatni adrenalinski park Rizvan City i ranč Linden Treat.

"Vjerujemo da će to specifična populacija adrenalinskih turista prepoznati, tim više jer se lički prirodni ambijenti, gdje je adrenalin moguć u punom smislu te riječi, izdvaja od drugih regija i lokacija u Hrvatskoj", naglasila je ravnateljica Grabovače Katarina Milković. Trenutno smišljaju jednodnevne i višednevne programe za turiste te pregovaraju s nekoliko francuskih agencija, otkud i očekuju prve goste.

Projekt ličkoga adrenalinskog turizma predstavljen je na sajmu u Parizu i tamošnje su agencije pokazale veliko zanimanje. Neki od programa koji će se nuditi su seoske i adrenalinske ture po Lici, pješačenje po Velebitu, promatranje ptica, tumači Milković i dodaje da jedinstveni pećinski park u Grabovači godišnje posjeti oko šest tisuća ljudi, posebno ljeti.

Uz posebnu speleološku lokaciju u jedinom pećinskom parku u Hrvatskoj, avanture i pustolovine u netaknutoj prirodi nedaleko od Gospića ponudit će adrenalinski park Rizvan City, dok će se na luksuznom velebitskom ranču Linden Treat turisti moći družiti s konjima, jahati, ići na izlete s kanuom, treking, planinarenje i drugo. Partneri u projektu promovirat će i prirodni, kulturni, povijesni te gastronomski potencijal Like dijeleći troškove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.