Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jedna aukcija slika - tri vrijedne donacije

08.04.2016.

13:47

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobrotvornom aukcijom slika, što je 3. prosinca održana u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis, prikupljeno je 89.110 kuna. Novac je raspodijeljen na tri korisnika, a čekovi su uručeni danas.

Tri čeka u vrijednosti od po 29.700 kuna, direktor Metisa Jerry Pajić uručio je predstavnicima riječkog Centra za rehabilitaciju za smještaj korisnika u organiziranom stanovanju, Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a za kupnju infuzijskih pumpi, te sveučilišne Zaklade za razvoj fonda "Studenti za društvo znanja".

Tijekom 2016. godine Zaklada Sveučilišta u Rijeci pokrenut će fond "Studenti za društvo znanja" za snažnije povezivanje sveučilišnih znanstvenih i edukacijskih kapaciteta s potrebama realnog sektora u okviru riječkog modela razvoja zajednice - "Riječka ideja".

Predstojnik Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a Goran Palčevski je, zahvaljujući na donaciji, istaknuo da im sve donacije jako puno znače koliko god da u zdravstvenom sustavu uvijek ima razumijevanja za djecu. Ovu donaciju iskoristit će za nadstandard, kupit će infuzijske pumpe za aplikaciju terapije, odnosno za preciznije davanje infuzije.

Poslušajte izjave Palčevskog i ravnateljice Zaklade Sveučilišta u Rijeci Ive Rinčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.