Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jedna osoba smrtno stradala u požaru u kući u Lokvama

19.01.2020.

14:21

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Sezona grijanja je razdoblje kada veliku pozornost treba posvetiti nadzoru ispravnosti dimnjaka te raznih peći i grijaćih tijela. Na to upozorava i današnja tragedija iz Općine Lokve u Gorskom kotaru, gdje je u požaru obiteljske kuće smrtno stradala muška osoba u dobi od 58 godina.

Prema dostupnim saznanjima, izvor požara je bila električna grijalica, a vatra je potom uništila kuhinju i sobu izgorjelog dijela kuće. Požar je zaprijetio i krovištu te obližnjem stambenom objektu, no veću je materijalnu štetu brzom intervencijom spriječilo petnaestak pripadnika Javne Vatrogasne postrojbe iz Delnica te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lokve.

"Vatrogasci su došli dosta brzo i uspjeli lokalizirati požar na vatrom zahvaćenom objektu, pa susjedni objekt nije stradao. Taj je dio imovine spašen, no nemili je događaj za posljedicu imao smrtno stradavanje. Zbog toga nam je jako žao, jer nismo mogli spasiti ono najvrijednije, ljudski život", rekao je Dragan Burić, predsjednik DVD-a Lokve.

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.