Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jedriličari u Novom Vinodolskom na jakom suncu s malo vjetra

11.07.2015.

12:23

Autor: Vladimir Jurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velebitski kanal poznat je po jakoj buri, ali baš danas, kada se ondje jedri najstarija sjevernojadranska regata - vjetar je slab. Ipak, na moru je 16 krstaša.

Po vrlo slabom vjetru startala je točno u podne ispred luke u Novom Vinodolskom najstarija jedriličarska regata sjevernoga Jadrana, Regata Velebitskoga kanala koju je već 63. put organizirao novljanski jedriličarski klub Burin. Na ruti dugoj 15 nautičkih milja, od Novoga do Klenovice i mjesta Zagori i natrag, zaplovilo je 16 krstaša. 

Sudjeluju gotovo svi vodeći krstaši koji se natječu u Kupu Hrvatskoga primorja u klasi Open što obuhvaća 18 regata na Kvarneru, Primorju i u Istri. Oni najbrži očekuju se u cilju ispred luke u Novom Vinodolskom oko 15 sati, a svi sudionici trebali bi rutu odjedriti do 17 sati. Potom slijedi velika jedriličarska noć - na rivi u Novome nudit će se tamošnji specijaliteti i puno dobre zabave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.