Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jedriličarski klub 3. maj u akciji prikupljanja novca za novi kombi

09.04.2022.

12:06

Autor: Neva Funčić

Jedriličarima treba novi kombi i gumenjak s motorom

Jedriličarima treba novi kombi i gumenjak s motorom

Foto: - / Jedriličarski klub 3. maj

Trebamo vašu pomoć, poručuju iz riječkog Jedriličarskog kluba 3. maj. Naime, nakon godina služenja, njihov kombi i gumenjak su otkazali svoju poslušnost, a za nabavku novih pokrenuta je Facebook kampanja za prikupljanje sredstava. Klub je osnovan davne 1948. godine i uz dugu tradiciju jedrenja, baštini i dugu tradiciju rada s djecom i mladima.

Dopredsjednik kluba Rene Rubeša ističe da su jedini riječki jedriličarski klub s omladinskim pogonom. Kroz Školu jedrenja godišnje prođe tridesetak djece, a njih desetak trenira kontinuirano tijekom godine. 


Trenutno imamo osmero djece natjecatelja, no za sigurne odlaske na regate treba im pouzdani kombi i gumenjak, rekao je Rubeša. Kupovina novog kombija košta oko 250 tisuća kuna, a cilj kampanje je oko 300 tisuća kuna kako bi se kupio i novi gumenjak s motorom, kaže Rubeša i poručuje da je svaka donacija korak bliže cilju.


Jedriličari zahvaljuju i svima koji će podijeliti poruku, a sve informacije o kampanji i o načinu uplate mogu se pronaći OVDJE. Poslušajte razgovor:

Jedriličari 3. maja na natjecanja ne mogu bez kombija i gumenjaka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.