Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jeftinije parkiranje - ponovno gužve u bolnici na Kantridi

04.02.2016.

13:54

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otkako je početkom mjeseca, zbog nezadovoljstva roditelja malih bolesnika, naplata parkiranja u krugu Dječje bolnice na Kantridi smanjena s 10 na četiri kune po satu, ponovo se stvaraju gužve. U bolnici rade na tome da osiguraju nova parkirna mjesta.

Predstojnik Klinike za pedijatruju riječkog KBC-a Goran Palčevski kaže da se u bolnici trude da se parkirna mjesta označe i numeriraju te da se parking poveća tako što će se površine koje sada nisu služile parkiranju za to osposobiti. Prvi sat parkiranja je i dalje besplatan, a svaki slijdedeći se od 1. veljače naplaćuje četiri kune.

Palčevski dodaje da su gužve bile znantno manje dok je parkiranje koštalo 10 kuna po satu, a prometnice su u krugu Dječje bolnice bile manje zakrčene. Već s prvim danima pojeftinjenja vratile su se stare gužve, pa ljudi parkiraju tako da interventne odnosno dežurne službe ne mogu proći. To može ugroziti zdravlje, čak i živote malih bolesnika, stoga pazite gdje i kako ostavljate svoje automobile!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.