Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jelenjska tvrtka koja izvozi razdjelnike otvorila novu proizvodnu halu

08.06.2017.

14:53

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području Općine Jelenje danas je svečano otvorena novoizgrađena hala za proizvodnju razdjelih ormarića za sustave grijanja, privatne obiteljske tvrtke, u što je uloženo nešto više od 21 milijun kuna. Trećina sredstava je bespovratnih iz fonda europske unije, a ostatak je plaćen kreditom HABOR-a.

U poduzeću je zaposleno stotinjak radnika, godišnje se proizvede 150 tisuća razdjelnika, uglavnom za izvoz.
Nova hala privatne obiteljske tvrtke prostire se na dvije tisuće četvornih metara. Proizvodnjom razdjelnika i prateće opreme za toplovodna grijanja obitelj Drljević bavi se 28 godina.

Danas su vlasnici brat i sestra koji su firmu naslijedili od svoga oca. Tada ih je bilo zaposleno troje, a danas imaju, govori vlasnik Radisav Drljević, tvrtka ima 106 zaposlenih. "S ovom novom investicijom i tridesetak novozaposlenih. Izvoz u ukupnoj proizvodnji i prodaji naše firme čini 90 posto, a izvozimo uglavnom na tržište EU (Njemačka, Austrija, Finska, Mađarska i Nizozemska), ali i u Švicarsku, Tursku, Čile i Libanon."

Kako bi zaposlili i zadržali radnike, vlasnici su njih tridesetak posali na posebnu edukaciju za rad na novim strojevima, a plaća radnika je iznad hrvatskoga prosjeka. Tvrtka godišnje proizvede 150 tisuća razdjelnika, a najvažnija je kvaliteta, ističe vlasnica Tamara Vukušić. "Ne samo po proizvodnji, nego i u suradnji s kupcima, kvaliteti prodaje, traženja novih kupaca, nastupanja na raznim sajmovima... To je broj jedan u svim segmentima našeg poslovanja."

Godišnji prihod poduzeća je oko 70 milijuna kuna, a jedno je od vodećih u Europi u proizvodnji razdjelnika i prateće opreme za toplovodna grijanja. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.