Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jesen u Vrbovskom: vikend posvećen bundevama

10.10.2020.

17:49

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

16. po redu Bundevijada u Vrbovskom odvija se uz provedbu niza epidemioloških mjera i ograničenja, no tradicionalni događaj bi i ove godine mogao zadržati status najposjećenije jesenske manifestacije na području Gorskog kotara. Organizatori su se prilagodili i smislili nove sadržaje.

Posjetitelji koji su ranijih godina navikli izložbene sadržaje Bundevijade obilaziti u gradskoj sportskoj dvorani, ove se godine preusmjeravaju prema izletištu Kamačnik i gradskoj tržnici.

Osim u ponudi tradicionalno raznovrsnih izlagača, ozračje Bundevijade osjeća se i na manifestaciji prilagođenim jelovnicima restorana izletišta Kamačnik te ostalih ugostitelja u Vrbovskom tijekom cijelog vikenda.

Idejna začetnica manifestacije Tanja Kušić dodaje da su sportsku dvoranu, koja je mogla primiti i do 130 izlagača i bogat kulturno-umjetnički program, zamijenili Bundevijadom na otvorenom i došli do pedesetak izlagača što ocjenjuje solidnim.

Zbog prilagodbe Bundevijade novim okolnostima, osmišljen je jedan novi, virtualni sadržaj manifestacije. Organizatori su preko društvenih mreža pozvali građane i institucije da Bundevijadu poprate odgovarajućim uređenjem okućnica i ugostiteljskih objekata, a one čije fotografije budu sakupile najviše lajkova prigodno će nagraditi.

Ipak, preko društvenih mreža neće se odvijati izbor najteže bundeve! Prošlogodišnji kapitalac imao je 136 kilograma, a ovogodišnje vaganje još čekamo. Poslušajte:

Bundevijada, epidemiji unatoč; pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.