Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Jesenski sajam kod Konta": četrdesetak izlagača i domaćih OPG-ova

18.09.2019.

10:29

Autor: Neva Funčić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

"Jesenski sajam kod Konta" u organizaciji tvrtke Rijeka Plus održava se od srijede 18. do subote 21. rujna od 8 do 19 sati na već poznatoj lokaciji na mostu na Rječini, odnosno kod hotela Continental.

Sudjeluje četrdesetak zanimljivih izlagača koji će kroz četverodnevni "Jesenski sajam" izlažu mnoštvo cvjetnih sadnica, kaktusa i sukulenata, kao i domaćih proizvoda hrvatskih OPG-ova. Našli su se tu proizvodi poput lavande, meda, maslinovog i bučinog ulja, proizvoda od voća i povrća, likera, sapuna i drugog zanimljivog asortimana za svako kućanstvo.

I ove godine je KD Čistoća sudjelovala akcijom dijeljenja sadnica - trajnica zainteresiranim građanima, a koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice. Aromatične trajnice na taj će način tijekom jeseni nastaviti mirisati na balkonima i u domovima građana, a sve s ciljem doprinosa ekološkoj održivosti urbane sredine. Uz sadnicu su građani dobili upute o uzgoju, brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život. 

Ana Smokrovićautorica stranice "Anino povrće" koja inače održava radionice na kojima možete naučiti kako uzgojiti i pripremiti zdravu hranu, održat će edukativno predavanje pod nazivom "Uvod u biodinamičku obradu zemlje" u subotu, 21. rujna u 11 sati. Poslušajte razgovor s Anom Smokrović, a zabilježili smo i djelić atmosfere na sajmu:

Jedan dan na jesenskom sajmu, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Ana Smokrović: Kako na potpuno prirodan način uzgajati zdravu hranu u svom vrtu, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.