Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jesu li u riječkim vrtićima i školama spremni za ponedjeljak?

21.05.2020.

17:09

Autor: Neva Funčić

A jesu li torbe i nosači spremni za povratak? (Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell)

A jesu li torbe i nosači spremni za povratak? (Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell)

Foto: - / -

Od ponedjeljka 25. svibnja u škole se vraćaju učenici razredne nastave. Prema novim uputama HZJZ-a za vrtiće i razrednu nastavu povećava se broj djece u skupinama, učenici u školu mogu dolaziti sami, a izjava roditelja nije potrebna. Jesu li za promjenu spremni u riječkim vrtićima i školama?

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako se epidemiološka situacija znatno poboljšala u odnosu na prve preporuke školama te je poručio roditeljima da se ohrabre i puste djecu na nastavu. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim je stranicama objavilo najčešće postavljana pitanja u vezi s povratkom učenika razredne nastave u škole, a pitanja i odgovore možete pronaći OVDJE.

Optimistična, nakon online konferencije Ministarstva obrazovanja s ravnateljima ustanova i osnivačima, bila je i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj u programu Radio Rijeke. Pa jesu li riječki vrtići i škole spremni za ponedjeljak i što je s upisima za novu školsku godinu, poslušajte u nastavku:

Sanda Sušanj: vjerujmo epidemiolozima, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.