Hrvatski radio

Radio Rijeka

JGL izvozi u Italiju

30.07.2013.

13:45

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka farmaceutska kompanija Jadran-galenski laboratorij od početka tjedna ostvaruje prvi izvoz 'Aqua Maris' proizvoda na tržište Italije. Glavni cilj je do kraja godine upoznati talijansku stručnu javnost i potencijalne kupce s brendom te osigurati dostupnost proizvoda u ljekarnama diljem Italije. Talijanskim kupcima će na raspolaganju biti nekoliko proizvoda: sprejevi za nos, sustav za ispiranje nosa s vrećicama morske soli, sprej za uho.

JGL ima već dvadeset i jednu godinu iskustva u internacionalizaciji, izvozi na tridesetak tržišta svijeta, a u strukturi prodaje izvoz ima udio od 75%.

Unutar linije Aqua Maris danas je četrnaest proizvoda. JGL zahvaljujući tom brendu drži 8% svjetskog tržišta u segmentu slanih otopina za higijenu nosa na bazi morske vode i drugi je njihov proizvođač na svijetu. S devedeset milijuna prodanih proizvoda, Aqua Maris predstavlja jedan od najvećih hrvatskih izvoznih brendova.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, u JGL-u očekuju da će izvoz proizvoda biti znatno olakšan, a prva iskustva stječu na talijanskom tržištu nakon što su u siječnju potpisali ugovor s partnerskom tvrtkom Bruno Farmaceutici. Tržište je, u segmentu slanih otopina za higijenu nosa na bazi morske vode, vrijedno 82,5 milijuna eura i trenutno ima dvadesetak konkurenata, no u JGL-u su sigurni da prostora za dobro pozicioniranje njihova brenda itekako ima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.