Hrvatski radio

Radio Rijeka

JGL prodao ruski portfelj dijela proizvoda Mađarima

08.02.2017.

15:09

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Farmaceutska tvrtka Jadran-Galenski laboratorij prodala je svoj ruski portfelj proizvoda brenda D-Panthenol i proizvode iz segmenta ženskog zdravlja mađarskom Egis Pharmaceuticalsu, izvijestili su iz te riječke tvrtke.

Osim prodaje brendova poslovni odnos uključuje i nastavak proizvodnje svih proizvoda iz ugovora u riječkom pogonu JGL-a, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačoj burzi. Iz JGL-a ističu kako su navedenom prodajom kapitalizirali vodeće tržišne pozicije svojih brendova u segmentima dermatologije i ženskog zdravlja u Rusiji, a u priopćenju ne navode vrijednost transakcije. 

"Odluka o prodaji proizvoda brendova D-Panthenol, Vagilac, Feminal i Folacin na ruskom tržištu iskorak je u implementaciji strategije JGL-a, kao i snažnijoj orijentaciji na ključna terapijska područja - respiratorno i oftalmičko", ističu iz JGL-a. 

"Nastavljamo fokusirati se i jačati strateške segmente u kojima smo već dokazali konkurentnost na globalnom tržištu", kazao je predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo UsmianiIstiče i kako je izvozna orijentacija JGL-a, kojoj su temelj stabilne pozicije na najvažnijim izvoznim tržištima, posebice ruskom, i dalje ključna okosnica dugoročnih planova rasta i razvoja tvrtke.

"Usprkos otežanim tržišnim okolnostima koje utječu na sve proizvođače, u Rusiji zadržavamo dobre rezultate prodaje, a naši brendovi Aqua Maris i Dramina i dalje su lideri u nasal saline segmentu, odnosno području antiemetika", kazao je Usmiani.

JGL će prihod ostvaren prodajom ruskog portfelja proizvoda dijelom iskoristiti za smanjenje kratkoročnih i dugoročnih financijskih obveza, a dijelom uložiti u razvoj proizvoda s dodanom vrijednošću i njihovu marketinšku promociju. "Ne isključujemo mogućnost da dio prihoda uložimo u ciljane akvizicije, stoga kontinuirano pratimo i evaluiramo prilike u strateškim područjima, na odabranim tržištima", ističe Usmiani.

JGL je u Rusiji prisutan od 1998. godine i danas zauzima 38. mjesto na rang listi od dvije tisuće kompanija na ruskom OTC tržištu, navode uz ostalo iz te farmaceutske tvrtke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.