Hrvatski radio

Radio Rijeka

JGL se širi u Rumunjsku: najmanje četiri milijuna eura godišnje

19.04.2017.

11:20

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka tvrtka "Jadran galenski laboratorij" potpisala je dva petogodišnja ugovora s indijskom farmaceutskom kompanijom "Dr. Reddy's", koja posluje na 25 svjetskih tržišta. U planu je lansiranje licencne linije proizvoda JGL-a na tržište Rumunjske.

Najmanji godišnji prihod koji u Jadran galenskom laboratoriju očekuju ovim ugovorima je četiri milijuna eura, kaže direktorica globalnoga razvoja poslovanja Dunja Siuc Valković. "U fokusu nam je naravno europsko tržište i definirali smo rumunjsko tržište kao vrlo interesantno zbog rastućeg BDP-a i velikog tržišta od 20 milijuna stanovnika", govori Siuc Valković.

Novi partner, indijska kompanija Dr. Reddy's, u Rumunjskoj posluje od 1995. godine i ondje godišnje ostvaruje oko 19 milijuna eura prihoda. Na tome je tržištu vodeća u segmentu OTC lijekova, a ugovor s JGL-om podrazumijeva prodaju Aqua Maris i Meralis sprejeva i kapi za nos pod vlastitim brendom.

Osim što je prisutna na 25 svjetskih proizvodnih lokacija, farmaceutska kompanija iz Indije ima deset centara za istraživanje i razvoj te zapošljava više od 20 tisuća ljudi. Poslušajte izjavu Dunje Siuc Valković iz JGL-a:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.