Hrvatski radio

Radio Rijeka

Saga zvana Kolodvor Žabica završit će za nešto više od tri godine

22.07.2022.

13:49

Autor: Olivera Vinković

Autobusni kolodvor

Autobusni kolodvor

Foto: PIXSELL / PIXSELL

Grad Rijeka prodaje tvrtki Best in Parking nekretninu za izgradnju kompleksa Žabica. Za 60 dana treba biti potpisan ugovor i tada će konačno biti utvrđeni svi detalji. Projekciju kako će sve izgledati možete pogledati OVDJE.

Riječko Gradsko vijeće je u četvrtak većinom glasova prihvatilo 85 milijuna kuna vrijednu ponudu za prodaju nekretnina za izgradnju Kompleksa Žabica. Riječ je o odluci kojom bi za 38 mjeseci Rijeka trebala dobiti novi autobusni kolodvor, garažu i komercijalni prostor. 


Projekt je moguće prilagođavati interesu ponuditelja, uz poštivanje određenih uvjeta, istaknuo je riječki gradonačelnik sa suradnicima na konferenciji za novinare održanoj u petak. 


Garaža mora imati najmanje 800 parkirnih mjesta, a autobusni kolodvor minimalno 14 perona. Trgovačku namjenu moguće je planirati samo u suterenskoj/prizemnoj etaži, u površini ne većoj od 8.000 m² bruto, dok je poslovnu i uslužnu namjenu moguće planirati na preostalim raspoloživim površinama prema potrebama investitora.


Poslušajte kako dan poslije odluke gradskih vijećnika o projektu govore pročelnik Odjela za urbanizam Srđan Škunca i gradonačelnik Marko Filipović:

Marko Filipović o kolodvoru

Srđan Škunca o kolodvoru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.