Hrvatski radio

Radio Rijeka

Još osam bačava opasnog otpada kod Vojnića, odgovorna matuljska tvrtka?

28.07.2015.

12:33

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osam odbačenih 200-litarskih bačava sumnjiva sadržaja pronađeno je na području Vojnića, a policija utvrđuje je li riječ o bačvama koje su iz skladišta tvrtke Ekooperativa ilegalno odbačene na području Karlovačke županije, zbog čega se provodi istraga za protuzakonito zbrinjavanje opasnog otpada.

Glasnogovornica karlovačke Policijska uprave Senka Staroveški potvrdila je da su do sada pronađene 73 od ukupno 88 bačava koje su 30. travnja, bez pratećeg lista za otpad, utovarene na kamion i bačene u okoliš na više od petnaest lokacija na području te županije. Pokaže li se da je i danas pronađenih osam bačava iz pazinskog skladišta Ekooperative, to znači da je negdje u okolišu ostalo još sedam bačava.

Istražni postupak protiv triju osoba iz tvrtke Ekooperativa iz Matulja i njihova kooperanta iz Karlovca Mije Vuljanića pokrenut je 8. svibnja, a sumnjiči ih se za protuzakonito zbrinjavanje opasnog otpada, to jest za kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom. No, osumnjičeni još nisu rekli gdje su sve bacili te bačve.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.