Hrvatski radio

Radio Rijeka

Još osam dana do otvorenja velebnog opatijskog "Gervaisa"

18.04.2017.

16:25

Autor: Edi Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Opatiji, na mjestu nekadašnjega kina, niknuo je velebni - 48 milijuna kuna vrijedan - kulturni, turistički i zabavni centar, kojemu su Opatijci, najvećim brojem glasova, dali ime poznatoga čakavskog pjesnika: "Gervais".

Danas je, osam dana prije svečanog otvorenja, novinarima omogućeno da ga i razgledaju, u pratnji ljudi koji su ga "gradili" i kojima će njime upravljati. Novinare su u razgledavanje poveli ravnatelj Festivala Opatija Erni Gigante Dešković i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, a u međuvremenu su se pridružili i intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević i direktor riječke Opere Petar Kovačić.

Krenulo se od najbučnijega, duboko pod zemljom skrivenog i zvučno izoliranog  prostora - Kluba za mlade, pa do dvorane za spektakle i kongrese, a završilo na vrhu KTC-a, na domjenku kojega su pripremili opatijski ugostitelji koji će brinuti o ugostiteljskoj eno-gastro ponudi "Gervaisa" i programu za mlade i one koji se tako osjećaju. 

U razgledu je bio i Edi Kišić - poslušajmo što je zabilježio za današnji Leksikon: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.