Hrvatski radio

Radio Rijeka

Joso Butorac osvojio kastavsku publiku i preuzeo ukupno vodstvo

19.06.2019.

12:11

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: MIK

Foto: MIK

Foto: - / -

Kastavska Crekvina i MIK odavno su jedinstven spoj prekrasne atmosfere, odlične glazbe i uvijek punog gledališta. Drugačije nije moglo biti ni ove, jubilarne mikovske godine. Rijeka ljudi uspinjala se Kastvom sve do Crekvine gdje je održana treća festivalska večer.

Večer su otvorili svi izvođači uvodnom pjesmom "Dobra van večer", nakon koje su uslijedile pozdravne riječi kastavskog gradonačelnika Mateja Mostarca i direktora festivala Andreja Baše. Kako su obojica naglasila, veza Kastva i MIK-a je neraskidiva, kao i čuvanje tradicije i domaće besede za koju se zalažu i Kastavci i mikovci.

A kastavska publika je bila kao i uvijek – savršena. Nagradila je velikim pljeskom svaku izvedbu, salvama smijeha ispratila voditeljske bravure, a nakon izvedenih svih dvadeset skaldbi savjesno je prionula glasanju. Dok su se prebrojavali glasovi, ništa lošije od "velikih izvođača" nisu prošli ni mali pjevači koji su nastupili u revijalnom dijelu.

Iz OŠ Milan Brozović sjajno su školu, njezin glazbeni odjel i Kastav predstavili Tin Mlakar i Dorian Rubeša koji su zajedno izveli Polićevu "Črnu" te Mara Lukanović, Aurora Travalja i Lora Milić koje su sjajno izvele "Ma ši te ki ča za me pita" Gine Picinić. Napomenimo da je mlade izvođače odlično pripremila prof. Tajana Dukić. U revijalnom dijelu nastupili su i Mate Jurić i Laura Velenčić koji su izveli "Tanac" koji ove godine obilježava 25 godina od izvođenja na MIK-u, kao i skladbe "Ciao lipoto", "Nisan šla za ten" i "Jolanda" koje su izveli Joso Butorac i Andrina Frleta.

Nakon revijalnog dijela, uslijedilo je proglašenje najboljih: treće mjesto sa 86 glasova osvojila je klapa Kamelija sa skladbom "Kolar", druga je sa 94 glasa Mirjana Bobuš sa skladbom "Naša mendula" dok je pobjedu uvjerljivo odnio Joso Butorac sa 171 glasom za skladbu "Primorska arija". Joso Butorac je pobjedom u Kastvu preuzeo vodstvo u ukupnom plasmanu i sada vodi sa 69 bodova, drugi je Erik Balija sa skladbom "Mojoj Istrijanki" sa 65 bodova dok je na trećem mjestu Mirjana Bobuš sa 49 bodova.

Nakon prekrasne kastavske večeri i veselog zajedničkog druženja nakon proglašenja, mikovci će malo odmoriti jer već sutra kreću za Punat gdje će se održati četvrta festivalska večer s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan, a mikovci nestrpljivi da krenu put otoka. Poslušajte izjavu Jose Butorca:

Joso Butorac nakon pobjede u Kastvu, pripremio Borna Šmer

Foto: MIK

Foto: MIK

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.