Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jovanović i Grbin: Sabor je neradom, neredom i kaosom nanio štetu državi

18.07.2016.

13:00

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlada u ostavci donosi nezakonite uredbe, koje će nakon što SDP preuzme vlast, prestati važiti sa 31. rujna, a svi oni koji su ih donosili bit će procesuirani, rekao je Peđa Grbin na SDP-ovoj konferenciji za novinare u Rijeci pod nazivom "Sigurnim korarkom ususret parlamentarnim izborima".

"Iskapanje navodnog slučaja Madison isključivo je u funkciji prljave predizborne kampanje", odgovorio je na pitanje novinara SDP-ov primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Taj je slučaj komentirao i Peđa Grbin, rekavši da je Državno odvjetništvo prijavu odbacilo zbog nedostatka dokaza. (N. F.)

Kao primjere takvih nezakonitih uredbi, Peđa Grbin naveo je ministricu Bernardicu Juretić i uredbu o 1000 eura za svako novorođeno dijete, kao i uredbu ministra Zlatka Hasanbegovića kojom se mandat trenutnom HRT-ovom vodstvu produžuje na još šest mjeseci nakon 4. rujna.

Željko Jovanović istaknuo je da je ovaj saziv Sabora bio najlošiji u povijesti i da su svojim neradom, neredom i kaosom nanijeli veliku štetu državi i prouzročili veliku nesigurnost građana. Pravo na zdravlje i pravo na obrazovanje dvije su najvažnije smjernice u programu SDP-a, dodaje Jovanović.

Nada se da će građani prepoznati Narodnu koaliciju kao one koji će graditi Hrvatsku 21. stoljeća. Poslušajte što su u Rijeci rekli Peđa Grbin i Željko Jovanović te Zlatko Komadina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.