Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jovanović: Ministar Kujundžić mora podnijeti ostavku jer ne radi svoj posao

06.04.2019.

13:12

Autor: Vladimir Jurić

Današnja presica u Rijeci (foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka)

Današnja presica u Rijeci (foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Opetovano pozivam ministra Kujundžića da podnese ostavku na mjesto ministra zdravstva, jer ne radi svoj posao", naglasio je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović na današnjoj konferenciji za novinare održane u Rijeci.

Uz Jovanovića na konferenciji za novinare bio je i Aleksandar Bulog vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke, koji govorio o svemu dobrome što SDP radi na području Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. Željko Jovanović je dao i neke prijedloge za bolje zdravstvo, ali je naveo i probleme u Hrvatskoj. 

Tako saborski zastupnik SDP-a traži od vlade: izradu smjernica i postupnika liječenja, multidisciplinarni pristup liječenju, implementaciju registara bolesti, sustavno mjerenje kliničkih ishoda liječenja, te žurnu izradu nacionalnog plana upravljanja kadrovskim resursima.

Jovanović se osvrnuo i na probleme koji su veliki i poražavajući, jer između ostalog: očekivani životni vijek je kraći od prosjeka EU, period zdravih godina života kraći je od EU, smrtnost bolesti srca veća je od prosjeka EU, broj građana koji navodi da je dobrog zdravlja manji je od prosjeka EU, prosječan broj liječnika i medecinskih sestara ispod je prosjeka EU, kao i izdvajanja za zdravstvo po stanovniku je među najlošijima u EU.

"Raduje da su brojke iz Primorsko-goranske županije bolje od hrvatskih", zaključio je Željko Jovanović. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.