Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:27 / 04.09.2015.

Autor: Antonela Galić-Pruša

Jovanović: Na izborima biramo između dvije slike Hrvatske

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovi izbori bit će, smatra SDP-ov Željko Jovanović, možda i najvažniji od 2003. godine jer biramo između dvije slike Hrvatske - negativne HDZ-ove i pozitivne SDP-ove.

Naš predizborni program je rast Hrvatske, istaknuto je na konferenciji za novinare Gradske organizacije SDP-a Rijeka. Sigurni su u pobjedu koalicije na izborima, kao i u Osmoj izbornoj jedinici. Kažu da nema povratka u 2011. jer je HDZ ostavio kaos i Hrvatsku na rubu ponora, a vladajuća koalicija u 2015. počistila je taj nered.

Stopa nezaposlenosti najniža je u zadnjih šest godina, a od 2008. proračun je u primarnom suficitu od milijardu kuna, rekao je u Rijeci saborski zastupnik SDP-a i koordinator Osme izborne jedinice Željko Jovanović. Pretpostavlja da će izbori biti 6. prosinca i smatra ih možda najvažnijima od 2003. jer biramo između slike HDZ-ove nacionalističke, konzervativne i netolerantne te SDP-ove snažne ponosne, otvorene, svjetski orijentirane Hrvatske.

Jovanović je upitao gdje je nestao Tomislav Karamarko i pozvao ga da izađe i suoči sa Zoranom Milanovićem. Za Slavka Linića i, kako kaže, vrlo čudnu koaliciju, siguran je da neće odnijeti glasove birača. Takva koalicija pokazuje da joj prioritet nije "bitka za lijevu socijaldemokratsku ili bilo kakvu ideju, nego bitka za puki opstanak u politici." Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.