Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jovanović: Plenkovićeve reforme svele su se na prodavanje magle

01.10.2018.

14:01

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

"Dok paraobavještajno i parapolitičko podzemlje plete mrežu oko premijera Plenkovića, njegovo provođenje reformi svelo se na pisanje zakona koji su čisti PR, prodavanje magle ili lista lijepih želja bez konkretnih pomaka vezanih uz Zakon o otocima i brdsko-planinskim područjima", rekao je Jovanović.

Saborski zastupnici SDP-a Saša Đujić i Željko Jovanović danas su na okretištu autobusne linije 26, na vrhu Hreljina, apelirali da se Goranima vrati planinska iskaznica temeljem koje bi ostvarili neke beneficije i olakšali si život, a Jovanović je iznio i niz prijedloga vezanih uz brdsko-planinska područja.

"Konkretno za brdsko-planinsko područje tražimo da se izričito navede mogućnost pokrivanja troškova čišćenja cesta i sanacija nakon zime, besplatna cestarina na autocesti prema Zagrebu i Rijeci kao poticaj mladim obiteljima da ostanu u Gorskom kotaru; subvencioniranje javnog prijevoza, izmjenu propisa vezanih uz izdvajanje zemljišta iz komunalne naknade. Subvencioniranje režija, troškova i plaća nastavnicima i učiteljima, osiguravanje efikasnije zdravstvene zaštite u brdsko-planinskim područjima", ističe Jovanović. 

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.