Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Jump 2 Krk" atletski spektakl na krčkoj rivi!

31.08.2022.

09:58

Autor: Radio Rijeka

Natjecanje "Jump 2 Krk"- "Skoči na Krk"

Natjecanje "Jump 2 Krk"- "Skoči na Krk"

Foto: Radio Rijeka/ TZ KRK / Radio Rijeka

Grad Krk domaćin je jedinstvenog sportskog događanja!  Na inicijativu krčkog atletičara Frana Bonifačića, u organizaciji Atletskog kluba Krk i u partnerstvu s Gradom Krkom i Turističkim zajednicama Krka, Punta, Kvarnera, na krčkoj rivi ove srijede možete uživati u natjecanju u skoku s motkom.

 "Jump to Krk-skoči na Krk" prvi je krčki, ali i otočki uopće, međunarodni miting skakačica i skakača motkom koji će okupiti dvadesetak natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. 


U samome gradskom središtu, dvadesetak atletičara demonstrirat će kako uživo izgledaju visine, i to do 5,75 metara koliko skaču najbolji od prijavljenih natjecatelja, s time da će atraktivnosti ovog sportskog programa sigurno doprinijeti i sama lokacija, sa zaletištem na Ribarskom molu i strunjačom za doskok na središnjem prostoru pred Sunčanim satom.  


Jutarnji sati posvećeni su atletskoj radionici za djecu, dok od 17 sati počinje natjecanje na krčkoj rivi. 


Zanimljivo, Jump2Krk neće biti revijalno, već pravo natjecanje, koje je Hrvatski atletski savez uvrstio u svoj kalendar, a među okupljenim skakačima iz nekoliko zemalja, bit će i hrvatski olimpijac i državni rekorder Ivan Horvat, mlađeseniorski europski prvak Robert Renner te austrijski i balkanski prvak Riccardo Klotz.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.