Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jurjako: zadovoljan investicijama u 2013. godini

29.12.2013.

11:43

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Godina na izmaku za grad Cres bila je uspješna - proračun se dobro punio, pokrenute su i završene investicije u gospodarstvu i infrastrukturi, a nagodbom su najzad riješeni i dvadesetogodišnji imovinsko pravni sporovi s hotelskom kućom "Cresanka".

Konačno zbrajanje i oduzimanje ostvarenog u ovoj godini u gradu Cresu obavit će odmah po dolasku nove 2014., na svečanoj sjednici drugog siječnja kada slave svog zaštitnika Svetog Izidora, kao što su to posljednjih šestotinjak godina činili i njihovi stari.

Gradonačelnik Kristijan Jurjako najzadovoljniji je investicijama koje su započeli i dovršili u 2013.: Nova poslovna zgrada komunalnog društva Vodovod i Čistoća i zgrada Elektrovode, poduzetnička zona Volnik. Izgradila se riva u Martinšnici u Cresu, riva koja se popločila i sad konačno imamo cijeli stari dio grada popločen i rivu. Državna cesta D-100 gradi se. Neki će reći presporo. S obzirom da se čekalo dvadesetak godina da se krene - bitno je da ne stane gradnja, rekao je Jurjako.

Više u prilogu Biserke Belić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.