Hrvatski radio

Radio Rijeka

Južinom prema meteo rekordima za ovaj prosinački tjedan

17.12.2019.

16:09

Autor: Zoran Vakula

Adventski ukrasi i kratki rukavi, rekli bismo da to ne ide zajedno (Foto: Goran Stanzl / Pixsell)

Adventski ukrasi i kratki rukavi, rekli bismo da to ne ide zajedno (Foto: Goran Stanzl / Pixsell)

Foto: - / -

Južina i iznadprosječna toplina nastavljaju se do vikenda, pa će ovaj tjedan biti kao rijetko koji u povijesti mjerenja ovog dijela prosinca. Pri tome će i dalje u većini Hrvatske već najniža temperatura tijekom noći i jutra biti viša od prosječne najviše poslijepodnevne.

Srećom za mnoge, vrlo vjerojatno se neće nadmašiti dosadašnji rekordi, primjerice u Sisku oko 24 stupnja, Zagrebu 23, Osijeku 21, Rijeci 20 i Splitu 19 stupnjeva, ali nam je - i bit će - u mnogim mjestima toplo kao rijetko kada ovako kasno u godini. 

Prognozu za riječko područje čitajte i slušajte OVDJE.

Onima koji teško podnose ovo neuobičajeno vrijeme vjerojatno će dodatne nevolje prouzročiti i ponovni pad tlaka od četvrtka do vikenda te dolazak još vlažnijeg zraka s kojim kiše u nastavku tjedna neće biti samo na Jadranu i područjima uz njega, nego i u sjevernijim krajevima.

U sljedećem tjednu vrijeme će biti primjerenije za kraj godine - temperatura će gotovo sigurno biti niža, na kopnu uz vrlo vjerojatne povremene jutarnje minuse, a u gorju postoji i mogućnost poneke pahulje. Barem malo mnogima željenog zimskog ugođaja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.