Hrvatski radio

Radio Rijeka

Južni Atlantik: stradali pomorci na brodu Dubrava

18.07.2019.

13:03

Autor: Hina

Ilustracija (Foto: Ivo Čagalj / Pixsell)

Ilustracija (Foto: Ivo Čagalj / Pixsell)

Foto: - / -

Sindikat pomoraca Hrvatske, bude li potrebno, reagirat će i pomoći stradalim pomorcima Atlantske plovidbe, a medije moli za razumijevanje i poštivanje privatnosti pomoraca i njihovih obitelji, naveli su iz sindikata u povodu nesretnog slučaja na brodu Atlantske plovidbe Dubrava u južnom Atlantiku.

Atlantska plovidba u četvrtak je objavila da je u srijedu kasno poslijepodne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku. Ozlijeđena su četiri pomorca, od kojih dvojica ne daju znakove života, a dvojica ozlijeđenih su stabilno.

Ozlijeđena su četiri pomorca, tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac, te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Dvojica ozlijeđenih su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od posade po uputama liječnika.

"Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene što prije hospitalizirala i nakon provedenoga liječenja vratila kući", ističe Atlantska plovidba, koja obiteljima unesrećenih izražava najiskreniju sućut.

Do nesreće je došlo tijekom obavljanja redovitih poslova na brodu, poslušajte:

Nesreća na brodu Dubrava, pripremila Božica Đurđević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.