Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako do novca iz europskih fondova?

13.11.2012.

18:06

Autor: Jelena Butković / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Željeznička pruga Rijeka-Zagreb i projekt gospodarenja otpadom Marišćina neki su od projekata koji će se financirati iz fondova Europske unije, rečeno je na Regionalnim danima Europskih fondova.

Tko zna koji put čulo se isto: ulaskom u EU Hrvatska će moći povući znatno više novca iz fondova, ali treba pripremiti dobre projekte kojih još nema dovoljno. Iz pretpristupnih fondova Europske unije izvukli smo 60 posto sredstava, iako smo mogli i više, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.

Svi mogu pripremiti projekte, ali trebaju imati i 25 posto vlastitih sredstava, rekao je Grčić. Od ulaska u EU, sljedećih sedam godina Hrvatskoj je na raspolaganju više od 14 milijardi bespovratnih eura za razne projekte.

Regionalni dan EU fondova danas se održava u Rijeci, u hotelu Jadran, a slijede još Čakovec, Slavonski Brod i Zadar. Time se građanima omogućuju besplatna stručna predavanja i inforimiranje o mogućnostima korištenja europskih fondova. Javlja Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.