Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako do Raba? Birajte - trajektima, katamaranima ili hidroavionima!

03.08.2016.

13:14

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otok Rab ove je turističke sezone s kopnom prometno povezan kao nikada do sada - osim trajektima iz Valbiske i Stinice ili katamaranom iz Rijeke, na otok se može doputovati i hidroavionom iz Rijeke i Splita te dva puta tjedno katamaranom iz talijanskog grada Pesara.

Nova katamaranska linija povezuje Pesaro, Lošinj i Rab od polovice srpnja, i to u suradnji s talijanskim turističkim agencijama. Katamaran ponedjeljkom i četvrtkom kreće iz Pesara s pristajanjem u Lošinju i Rabu, odakle se vraća u Italiju. Može prevesti 270 putnika, a plovit će do 1. rujna.

Otok Rab je bliži kopnu nego ikada i zahvaljujući Europskom obalnom avioprijevozniku koji hidroavionom svakodnevno povezuje Rab i Novalju na otoku Pagu s Rijekom i Splitom. Osim putnika, to pozdravlja i direktor ureda Turističke zajednice grada Raba Nedjeljko Mikelić, itekako svjestan koliko dobra prometna povezanost znači za  turizam na otoku.

Hidroavion prima 15 odnosno 19 putnika, let od Rijeke do Raba traje od 20 do 30 minuta, a do Novalje od 25 do najduže 40 minuta. Djeca do dvije godine ne plaćaju kartu, dok ona do dvanaest godina imaju popust od 50 posto. 

Hidroavioni će letjeti i izvan turističke sezone, kada će cijene karata biti oko trideset posto niže. Riječ je o hidroavionima koji za polijetanje i slijetanje na vodu koriste plovnice, ali imaju i kotače te mogu sletjeti i na tlo. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.