Nakon obilja na blagdanskom stolu i pokojem kilogramu viška, proljeće nas samo po sebi zove da promijenimo način prehrane i da dovedemo u red i kilažu i osjećaj zadovoljstva, ali i da uvedemo u život zdrave prehrambene navike koje čuvaju naše zdravlje.
O tome smo danas u programu Radio Rijeke razgovarali sa nutricionisticom Gordanom Kendel Jovanović. Rekla nam je da je proljeće idealno godišnje doba za započeti sa zdravom prehranom jer baš kao što se u proirodi u proljeće sve budi i obnavlja, tako se u našem organizmu stvara želja za obnovom. Zelena boja je boja proljeća i upravo je to boja koju bismo u ovo godišnje doba trebali birati kao glavnu namirnicu u prehrani. Mekano zeleno lisnato povrće preporuka je naše nutricionistice. Sve o načinu pripreme i o ostalim savjetima za boji izgled i zdravlje poslušajte u sljedećim minutama:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.