Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako razvijati inovativne ideje i proizvode?

03.02.2016.

15:22

Autor: Saša Vuksan, Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svi koji svoj izum ili ideju žele pretvoriti u dobar posao, mogli su se uključiti u program Startup Europe Weeka od 12 do 16 sati u gradskoj vijećnici. To se događanje, uz Rijeku, održava u još 200 europskih gradova.

Šibenik, Rijeka i Zagreb tri su hrvatska grada u kojima se provodi najveći startup projekt Europske komisije po uzoru na slične američke projekte. Današnji Startup Europe Week okupio je u gradskoj vijećnici okupio osamdesetak mladih koji svoj izum ili ideju žele pretvoriti u dobar posao.

Na dva panela upoznali su se s institucionalnom podrškom razvoju poslovnih ideja te iskustvima onih koji su već pokušali i postigli prve uspjehe. Riječko događanje organizirala je Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke, u suradnji s gradskim odjelom za poduzetništvo, agencijom Porin i Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci.

Jedna od onih koji su već uspjeli u poslu je i Valinea Vinger koja je za razvoj svoje pametne jakne već dobila 150 tisuća kuna podrške od poslovnih anđela. Na komercijalizaciji jakne sada radi četveročlani tim. Evo kako je na Startup Europa Week u Rijeci pozvala sve s novim idejama:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.